Založ si blog

Milovanej princeznej

 

Sú chvíle, keď sa necítim pekná. Keď sa necítim dôležitá. Keď sa necítim dobrá. Keď sa necítim dobre.

 

Sú ľudia, ktorí mi ublížili, aj ľudia, ktorým som ublížila.

 

Sú otázky, ktoré nemám zodpovedané, spomienky, ktoré sú neprebolené, obavy, ktoré sú neodbytné.

 

Možno to poznáte – tie chvíle, ľudí, otázky, spomienky, obavy… Problémy. S inými, aj so sebou. Čierne mračiky, z ktorých niekedy vznikne búrka.

 

A presne pre také chvíle je tu na prvý pohľad veľmi útla a veľmi komerčná knižôčka Milovanej princeznej. Kniha pre každú ženu, pretože každá z nás má občas obavy, pochybnosti, strach, túžby. A desiatky iných pocitov, ktoré neraz ani nevie pomenovať. A verím, že každá z nás by vtedy chcela mať po svojom boku niekoho, kto by ju pochopil, utešil, ochránil. Pofúkal ranky, nalepil náplaste. Nesolil do rán.

 

Až raz budem mať veľa peňazí, každej kamarátke kúpim knižku Milovanej princeznej. Viem totiž, že každá ju raz bude potrebovať. Tie krásne slová, servírované ako listy od toho, kto Ťa miluje. Áno, presne Teba. Kresťanská agitka? Sentimentálna hlupôstka? Možno. Ale aj obrovská dávka nádeje. Lásky.

 

Autorka Sheri Rose Sheperd knihu vystavala ako listy od Boha určené práve Tebe. Veľmi všeobecné (vďaka čomu môžu byť pre hocikoho), ale zároveň veľmi intímne (vďaka čomu budeš mať pocit, že sú presne pre Teba). Žiadne literárne veľdielo, ale krásne myšlienky a slová, ktoré hrejú, liečia, upokojujú. Ktoré učia veriť, že aj Ty si princezná.

 

Táto kniha – priznám sa – zahrala na moju najcitlivejšiu strunu. Najprv som nápadom aj jeho prevedením pohŕdala, teraz však trvám na tom, že túto knihu by ste mali dať každej v svojom okolí, ktorú máte radi/y. A aj sebe. Pre chvíle, keď budete mať pocit, že nikto vás nechápe a neľúbi.

 

Bude stačiť pár chvíľ a pár stránok, aby ste sa znova usmievali.

 

Verili. Odpustili. Ľúbili.

 

Recenzovaná kniha: Milovanej Princeznej (Listy od Tvojho Kráľa), Sheri Rose Shepherd, Christian Project Support, 2014

Má život zmysel? (Do)kedy?

06.06.2018

Počas 1. svetovej vojny žil v takej biede, že jeho rodina kradla z poľa kukuricu a žobrala, aby nejako prežili. Počas druhej svetovej vojny prišiel v koncentračných táboroch o skoro všetkých známych – vrátane otca, matky, brata i milovanej novomanželky. Sám ochorel na škvrnitý týfus. Napriek tomu v roku 1945, len za pár dní (zvyčajne sa uvádza, že za [...]

Panenstvo nad život

26.04.2018

Mala šestnásť. Určite aj sny o rodine, o mužovi, o deťoch. O láske. Majú šestnásť. Niektoré možno ešte aj sny. O rodine, o mužovi, o deťoch. O láske. Mnohé však… Skôr obavy. Z rodiny, z muža, z detí. Z lásky. Mala šestnásť. Od deviatich sa starala o domácnosť. Simulovala mamku, ktorá zomrela. Varila, piekla, upratovala, prala. Keď si nevedela [...]

Milí rodičia, chceli by ste, aby vaše dieťa. ..

22.04.2018

… bolo svedkom brutálnych vrážd? … bolo svedkom bitiek, faciek, kopancov a iných násilností? … bolo svedkom hádok plných oplzlých výrazov, obviňovaní, posmeškov, urážok? … bolo svedkom rozmanitých rodinných drám? … bolo svedkom rôznych súdnych sporov? … bolo svedkom rôzmanitých sexuálnych hier cudzích [...]

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

marbi

"Nedokážeme zmeniť samých seba, mení nás láska" (Joseph Langford) + Rim 8, 28

Štatistiky blogu

Počet článkov: 24
Celková čítanosť: 78932x
Priemerná čítanosť článkov: 3289x

Autor blogu

Kategórie